Hallo daar! Het is pas een week geleden dat wij onze vorige aanbevelingen hebben gegeven over hoe je de meest geschikte en stijlvolle zonnebril voor jouw gezicht kan kiezen. Hopelijk hebben sommige van jullie onze tips al in de praktijk gebracht. Als dit niet zo is, dan is vandaag misschien jouw geluksdag. Want vandaag gaan we het hebben over rechthoekige gezichten!

Om maar bij het begin te beginnen, laten we eens kijken of jouw gezicht misschien voldoet aan de rechthoekige vorm. Het is eerlijk gezegd best moeilijk om dit alleen uit te vinden, maar met onze hulp is het niet al te ingewikkeld! Lees de korte beschrijving hieronder en als je alle punten op de lijst hebt gecheckt dan ben je met dit artikel op de juiste plaats:

• Je gezicht is lang en dun

• De lengte van je gezicht is echt groter dan de breedte

• Je jukbeenderen zijn grotendeels in lijn met je kaak en je slapen

• Je kaaklijn heeft gelijkmatige en zachte hoeken en het kan zijn dat je een puntige kin hebt

Soms is er wel wat verwarring of je nu een ovaal gezicht hebt of een rechthoekig gezicht. Een algemene tip is om te controleren of je onderkaak lijkt op een halve cirkel. In dat geval heb je zeker een ovaal gezicht! Als dat niet zo is, dan heb je zeker een rechthoekig gezicht en kun je hieronder een paar nuttige tips vinden die we speciaal voor jou hebben samengesteld.

DAMES

Dames met een betoverend Liv Tyler-achtig gezicht krijgen meer aandacht met volumineuze en grote modellen die de afmetingen van het gezicht goed balanceren. Daarbij zijn die modellen gelijk een goed fashion-statement. Je hebt gelijk, een oversized zonnebril is absoluut een must-have!

Voor wat betreft de vorm, zijn vierkante of ronde monturen de beste optie voor jouw gezichtsvorm. Je zult echt opvallen met wayfarers waarmee de jukbeenderen breder gaan lijken. Als je een opvaller bent kun je ook kijken naar de pilot monturen, zoals de all-time favoriete aviator. Met de stijlvolle clubmasters of cat-eye monturen benadruk je je kaaklijn en zie je er stijlvol en high-class uit, als dat is wat je zoekt! 

Sunglasses for your face shape rectangle faces women

HEREN

Voor heren is er vaak niet zo'n groot aanbod als voor dames. Maar dat is voor rechthoekige gezichten gelukkig niet het geval! Knappe rechthoekige monturen of grote wrap monturen met een volle omranding zijn de beste keus bij een ongedwongen outfit. Kleurrijke gitchy lenzen met contrasterende donkere dikke lijnen maken je look behoorlijk funky. Voor heren die kiezen voor een beschaafde, elegante look is een ronde half-montuur clubmaster een perfecte keus. En als je dat dan draagt met smart-casual kleding of een pak, beter gaat het niet! Je bent gelijk de trendsetter in elegantie!

Als algemene regel geldt dat kleine, dunne monturen niet geschikt zijn voor jouw gezichtsvorm. Dit soort monturen zien er wat onhandig uit. Maar dat geldt niet voor donkere, oversized modellen waarmee je gezichtstructuur breder wordt en zorgen dat je er geweldig uitziet! 

Sunglasses for your face shape rectangle faces men

Classy of sexy, slim of funky - voor elke stijlvoorkeur kunnen mensen met langwerpige gezichten tal van geweldige, kleurrijke en ook traditioneel zwarte monturen vinden. Probeer ze allemaal uit in onze virtuele paskamer! Probeer het zelf, of vraag een vriend voor een second opinion. Heb je nog steeds niets gevonden? In de gids voor gezichtsvormen van volgende week bekijken we een aantal variaties voor alle ronde gezichten. We zijn snel bij je terug!