3.1.2018 29667 weergaven 3 min gelezen

Een eenvoudige gids om je skibril schoon te maken om deze meerdere seizoenen te kunnen gebruiken

Een skibril is een essentieel onderdeel van accessoires voor snowboarders en skiërs; als je ze langer dan één seizoen wil gebruiken, moet je er goed voor zorgen. Het schoonmaken van je skibril is super eenvoudig en vereist geen speciaal gereedschap. Hier zijn 5 ultieme tips die je helpen jouw dagelijkse skibrilverzorging perfect te maken.

#1 Is jouw bril geleverd met een opbergtas? Gebruik het.

Vrijwel elk skibril merk op eyerim biedt een soort opbergtas aan. Die leuke skibril die je net hebt gekocht, verdient het niet om gekrast of beschadigd te zijn. Ook moet je altijd onthouden om ze goed op te bergen als je ze niet gebruikt om ze veilig en in goede staat te behouden.

#2 Do’s en Don’ts: de reinigingstechniek van de buitenlens

Sneeuw, ijs of regen kan je zicht gemakkelijk verpesten. Als je de buitenste lens van je bril wil reinigen, hoef je niets speciaals te gebruiken. De beste manier is om de sneeuw eraf te schudden en de lens natuurlijk te laten opdrogen. Pas nadat het droog is, moet je proberen de lens schoon te maken door te wrijven of door af te vegen met de skibriltas of microvezel schoonmaakdoek.
Handige tip: als er ijs op de lens zit, probeer de lens dan op te warmen voordat je hem schoonmaakt. Stop het even in je jas of verwarm het door erop te ademen. Op deze manier voorkom je dat er krassen op komen.

Veeg je bril nooit af met een handschoen of een vod. Dergelijke materialen kunnen de reflecterende lenscoating eraf wrijven of onherstelbare krassen op de lens achterlaten. Sneeuw is ook in deze situatie geen echte helper. Het is gemaakt van ijskristallen en bevat vaak vuildeeltjes die meer kwaad, dan goed kunnen veroorzaken.

ako sa starat o lyziarske okuliare oakley prizm5 tipov ako sa starat o lyziarske okuliare

#3 Besteed speciale aandacht aan de binnenste lens

Het reinigen van de binnenste lens is een andere zaak. Veel fabrikanten passen een anti-condens coating toe op de binnenlens die gemakkelijk kan worden beschadigd door wrijving. De beste manier om de laag condens afwerende coating op zijn plaats te houden, is dit deel van de bril met rust te laten indien mogelijk. Maar soms kan sneeuw nog steeds een weg naar binnen vinden en moet je er alsnog wat mee doen. Schud eerst de sneeuw eraf en laat de lens door middel van lucht drogen. Als er condens in de binnenste lens zit en je dit schoonveegt, veeg je de anti-condens laag ook weg en dat is zeker niet wat je wil!

#4 Beschik over een reservepaar

Een extra bril bij je hebben op een helling is misschien wel een goed idee, niet alleen maar door verschillende weersomstandigheden. Als je valt en sneeuw in je skibril krijgt, kun je gewoon je back-up paar pakken en terug op de helling gaan terwijl je de andere uitdroogt en in goede conditie houdt.

#5 Kwaliteit gaat langer mee

Als je weet hoe je voor de skibril moet zorgen, zullen ze meer dan één seizoen meegaan. Kwaliteit van het merk en de skibril zelf is echter ook belangrijk. Betere lenzen gaan langer mee, een goedkopere bril zal je niet voor eeuwig op de piste vergezellen. Daarom bieden we op eyerim een breed assortiment van skibrilmerken aan die gefabriceerd zijn door de marktleiders. Deze skibrillen zijn gericht op technologische precisie, duidelijke visie en op het bieden van de ultieme ski-ervaring. Aan de andere kant moet je niet vergeten dat zelfs een skibril vervaardigd met hoogstaande kwaliteit nog steeds moet worden beschermd en onderhouden.

Vanwege de speciale manier waarop een skibril wordt gemaakt, hebben ze ook speciale zorg nodig; je hebt niet voor niets een fortuin voor de skibril betaald. Als je niet elk seizoen een nieuw paar wil kopen, moet je voor ze zorgen. Volg onze eenvoudige handleiding en je favoriete bril blijft nog vele jaren bij je. Als je de nieuwste wintercollecties van skibril experts zoals Oakley, uvex, Bolle en anderen wilt bekijken, bezoek dan onze website - daar vind je ze allemaal!

Daniel

Ik ben partner manager in eyerim. Ik ben op zoek naar creatieve samenwerkingen, terwijl ik ook nieuwe campagnes creëer. Ik heb ooit een schoonheidswedstrijd gewonnen, ik heb een Oekraïnse achtergrond en mijn dag start altijd met een goede kop espresso.

GERELATEERDE BERICHTEN
De beste 3.stylish looks van de Fashion Week 2018

Fashion Weeks zijn een groot evenement voor iedereen die in de mode-industrie werkt en we zijn hier om je mee te nemen naar de straten van deze steden vlak voordat de modeshows beginnen.

Movember: Brillen x Snorren

Movember is in volle gang! Klaar om rond te hangen met je geweldig gegroeide snor? Vergeet niet om er een perfect passende bril bij aan te schaffen!

Zonnebrillen voor de vorm van je gezicht: OVALE GEZICHTEN

Heb je uren zitten dubben over welke zonnebril het best bij je past? De juiste zonnebril kan je een geweldige uitstraling geven! Wist je dat je eigenlijk heel eenvoudig kunt bepalen welke zonnebril het best bij je gezicht past? Zo niet, dan heb je geluk vandaag! Bekijk onze wekelijkse informatiegids met informatie over de passende zonnebril voor je gezicht. Ovale gezichten, let op!

DISCUSSIE