Je pupillenafstand kennen is essentieel voor het bestellen van voorgeschreven brillen online, maar het kan een strijd zijn om dit te bereiken - en dat zou het niet moeten zijn. Leer hoe je je PD zelf kunt meten en krijg antwoorden op veelgestelde vragen zoals wat is een PD meting en waarom dit nummer belangrijk is om te weten bij het winkelen voor een nieuw paar specs.

Wat is Pupillenafstand?

Als je nog nooit een bril hebt gedragen, weet je misschien niet dat een pupillenafstand (PD) een zeer belangrijk en waardevol nummer is. Het is een meting in millimeters tussen je ogen van het midden van één pupil naar het midden van de andere. Typisch, een volwassen PD valt in een bereik tussen 54 en 74 mm, en kinderen is ergens tussen 43 en 54 mm. Hoewel het meestal wordt geschreven als één meting zoals 55 (55 mm), kan het ook worden uitgedrukt door twee getallen, 26 en 29. In het tweede geval is het de individuele afstand van je rechter en linkse pupillen naar het midden van je neus.

Een snelle tip: Bij eyerim drukken we PD uit met twee getallen (geval twee). Als je PD-meting als één wordt geschreven, deel dit getal dan door twee en je krijgt twee identieke getallen die je later in onze receptenafrekening zult gebruiken.

Waarom is PD een belangrijk en waardevol getal?

Simpel gezegd, de mensen die je lenzen maken hebben het nodig om ze goed met je ogen te matchen. Als je PD niet klopt, zal het "optische centrum" van je lenzen dat ook niet zijn, en je bril zal niet zo effectief zijn als het zou moeten zijn. Meestal wordt je PD gemeten tijdens je oogonderzoek en zou het op je receptbon moeten staan. Als de nummers echter gewoon van de bon zijn weggelaten, raden we altijd aan dat je eerst contact opneemt met je oogarts om te controleren of ze deze meting op bestand hebben. De tweede optie is om het zelf te meten.

Hoe meet je je PD?

Als je zelf een PD moet meten, volg dan deze 5 eenvoudige stappen:

STAP 1

Zoek een liniaal met millimetermetingen en een spiegel of een vriend.

STAP 2

Sta recht voor een spiegel en plaats een eenvoudige liniaal op je neus. Lijn het startpunt van je liniaal uit met het midden van je linkeroogpupil.

Ako si odmerať PD (Vzdialenosť zorníc) eyerim, eyerim e-shop Nakupovanie online, Nakupovanie online v eyerim Dioptrické okuliare online, Dioptrické okuliare na eyerim Práca v eyerime

STAP 3

Houd de liniaal stabiel en markeer de locatie van het midden van de andere oogpupil op de liniaal. De afstand tussen het startpunt en het eindpunt vertegenwoordigt je PD.

Ako si odmerať PD (Vzdialenosť zorníc) eyerim, eyerim e-shop Nakupovanie online, Nakupovanie online v eyerim Dioptrické okuliare online, Dioptrické okuliare na eyerim Práca v eyerime

STAP 4

Herhaal dit proces minstens twee keer voor een nauwkeurige meting.

STAP 5

Sommige mensen vinden het moeilijk om hun PD zelf te meten. Vraag een vriend om je te helpen en lees de meting voor je af.

Nog steeds te ingewikkeld?

Winkelen voor recepten op eyerim is altijd super eenvoudig en de PD meting is geen uitzondering. Je hoeft dit artikel niet te bookmarken of jezelf constant te herinneren aan hoe je deze pupillenafstand meting moet doen. Wanneer je je montuur op onze website kiest en verder gaat met het invullen van je receptgegevens, download dan gewoon onze PD liniaal kit met alle instructies inbegrepen en vul je gegevens in bij onze recept checkout.

Ako si odmerať PD (Vzdialenosť zorníc) eyerim, eyerim e-shop Nakupovanie online, Nakupovanie online v eyerim Dioptrické okuliare online, Dioptrické okuliare na eyerim Práca v eyerime

Met je PD in de ene hand en je receptgegevens in de andere, kun je tijd en geld besparen door al je optische behoeften op eyerim te beheren. Als je je pupillenafstand gemeten hebt en je receptgegevens ook klaar hebt, kies dan een montuur op eyerim!