20.4.2018 8704 weergaven 2 min gelezen

Bereid je voor op zonnige dagen - 4 snelle tips hoe je NIET je zonnebril moet uitkiezen

Als de zon weer tevoorschijn komt, beseffen we plotseling alle dingen die we in ons leven gemist hebben - een mooi bruin kleurtje, lekkere losse nieuwe kleren en een goede kwaliteit zonnebril die onze ogen zullen beschermen. Dus hier zijn enkele van de meest populaire zonnebrillen mythes die tegenwoordig op het internet te vinden zijn, die je dus moet vermijden wanneer je op zoek bent naar een nieuwe zonnebril.

Mythe #1: "Hoe cooler, hoe beter."

Bijzondere Miu Miu Zonnebril in Licht Grijs - / Groen Gekleurd met Grijze Lenzen

Niet waar.

Het is iets geweldigs wanneer je een zonnebril vindt waarmee je op een hippe manier met de nieuwste mode mee kunt gaan. Zonnebrillen zijn niet alleen een trendy accessoire van een outfit. Hedendaags is de belangrijkste factor bij het kiezen van een zonnebril voor de zomer nog steeds een zonnebril die uitzonderlijk goede UV-bescherming biedt. Je gevoelige ogen beschermen met een zonnebril van hoge kwaliteit is echter tegenwoordig nog veel meer in stijl, dames en heren! Op onze eyerim e-shop hebben we altijd alles voor je geregeld - hier is de 2018 collectie, waar je gemakkelijk een geweldige zonnebril kunt vinden met zeer goede UV-bescherming.

 

Mythe #2: "De merkzonnebrillen zijn duur zonder goede reden."

Roze Miu Miu Zonnebril in Roze Gekleurd montuur

Niet waar.

Een kwaliteits merk zonnebril doorloopt strenge testen bij de productie en ook voordat het op de modemarkt geïntroduceerd wordt. Deze zonnebrillen, zoals die van Dior, Gucci of Prada hebben meestal een sterker, zwaarder montuur, dus mocht je ze niet verliezen tijdens een zomerfestival, zouden ze letterlijk jaren mee kunnen gaan. Natuurlijk hebben niet alle zonnebrillen met een grote merknaam een geweldige UV- en UVB-bescherming, maar met de eyerim website op je laptop kun je eenvoudig de beste vinden door simpelweg de beschrijving van de zonnebril te lezen.

Mythe #3: "Beter iets, dan niets."

Ronde Marc Jacobs in Schildpadschild montuur met Bruine Lenzen

Niet waar.

Veel mensen, in een poging om toch een beetje bescherming aan hun ogen te geven, kiezen elke zonnebril die ze maar bij de hand hebben. Helemaal geen goed idee! Het is heel belangrijk om te onthouden dat het dragen van "goedkope" zonnebrillen veel erger is dan het dragen van geen enkele. Als de zonnebrillen 'donker genoeg zijn voor zonnige dagen' maar geen UVA- en UVB-bescherming bieden, kunnen ze juist zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je ogen - ze zullen ervoor zorgen dat je oog pupillen verwijden waardoor er meer van deze gevaarlijke zonnestralen aan je ogen blootgesteld worden. En zoiets is slecht voor ieders ogen. Probeer bijvoorbeeld gepolariseerde zonnebrillen, ze zijn geweldig voor deze zonnige dagen!

Mythe #4: "Grootte doet er niet toe."

Ronde Oversized Chloe CE120S 724 Zonnebril in Goud / Transparant Perzik Montuur met Grijze Lenzen

Niet waar. (Tenminste voor zonnebrillen.)

Zonnebrillen met grotere lenzen zijn, bevestigd door vele oogartsen, beter. Je uitverkoren zonnebril hoeft niet te groot (oversized) te zijn, als dat je niet aantrekt, maar ze moeten gewoon groter zijn dan je oog en tegelijkertijd je oogleden goed kunnen bedekken. We weten dat kleinere, sierlijke zonnebrillen dit seizoen in stijl zijn, dus ga je gang en neem die, maar let er goed op dat ze je mooie ogen goed bedekken.

Nu je al deze belangrijke dingen weet die je absoluut moet vermijden bij het shoppen voor je nieuwe zonnebril, kun je naar de eyerim website gaan en je dromerige, perfect beschermende zonnebril vinden. Succes!

Andrea

Ik ben één van de oprichters. Mijn domein is content creatie en sociale media. Ik ben geobsedeerd door flamingo's en reizen. Ik verzamel de meeste van mijn creatieve ideeën na lange bergwandelingen. Ik hou ook van kunst en fotografie.

GERELATEERDE BERICHTEN
De goede maat is belangrijk - Hoe kun je de juiste bril maat kiezen?

Kom achter het geheim om de juiste montuur maat te kiezen. Bekijk enkele handige tips en zorg ervoor dat je nieuwe bril perfect op je gezicht past.

Blogger’s Gids voor Zonnebrillen: Ultieme Lente Trends 2018

De lente is eindelijk aangebroken en we hebben een gids samengesteld voor de beste zonnebrillen voor 2018! Bekijk nu onze geweldige bloggers en hun favoriete keuzes.

6 redenen om je oogarts nu te bezoeken

Door op het juiste moment hulp te krijgen, kun je jouw visie van verdere problemen redden. Deze 6 symptomen geven aan dat je snel een oogonderzoek moet doen.

DISCUSSIE