De dagen gaan snel, maar hier zijn we weer terug met onze advies op hoe je het best een zonnebril kunt uitkiezen gebaseerd op je gezichtsvorm! Nadat we ovale, hartvormige en vierkante gezichten al uitvoerig hebben besproken, is er nog slechts één vorm over: ronde gezichten. Dames en heren, ga dichterbij het scherm zitten!

Vandaag kijken we naar ronde gezichtsvormen en vertellen we je welke monturen je de beste uitstraling zullen geven. Sinds we meestal beginnen met het kijken in spiegels, frontale camera’s en andere reflecterende oppervlaktes om echt vast te stellen dat je de gezichtsvorm hebt die wij hier bespreken, zullen de deze traditie niet verbreken. Dus, herhaal na ons: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, vertel me of ik:

• schattige wangetjes die je gezicht visueel breder maken om gelijk te komen met de lengte

• hoge prominente jukbeenderen

• zachte ovale kaaklijn

• en in tegenstelling tot een vierkant gezicht, heb jij een smallere kin en een smaller voorhoofd dan de wijdte van je jukbeenderen

In het algemeen, moet je gezicht op een cirkel lijken. Klinkt herkenbaar? Nou, als het antwoord ja is, laten we dan eens kijken welke monturen een must-have voor je zijn, en welke je moet vermijden!

DAMES

Een dame met een rond gezicht, je bent het vast gewend om schattige koosnaampjes te ontvangen en hoe dromerig of knuffelbaar je ook lijkt, het is niet altijd makkelijk om de perfecte zonnebril te kiezen omdat je gezicht zo speciaal is! Om te voorkomen dat je dit volledig benadrukt zal je doel moeten zijn om monturen te kiezen die contrast en de juiste accenten toevoegen. Dat is waarom je in het algemeen moet zoeken naar wijde, hoekige monturen met een dikkere brug of half omrande rechthoekige monturen. Zij zullen visueel lengte toevoegen aan je gezicht waardoor het smaller lijkt. Een andere elegante optie: clubmasters of hoekige monturen met aangrenzende omhoog staande randen bij de brillenpootjes! Ze zullen zeker passen bij de schoonheid van je ogen. Je kunt ook voor een iets coolere pilot of aviator montuur kiezen, maar probeer absoluut klein formaat en rondvormige monturen te vermijden. Deze laten juist een vergroting van je ronde gezicht zien en geven een gevoel van een hogeschool leraar, dat je dus wil voorkomen!

Probeer qua kleur felle kleur variaties uit met funky wenkbrauw versieringen en elegante accenten. Kijk ook naar monturen met flexibele neuspads omdat die het beste comfort garanderen.

sunglasses for your face shape women

HEREN

Heren met ronde gezichten maken vaak een indruk van aardig, de warmhartige naaste buurman en zij hebben vaak behoefte aan een meer elegante, maar ook coole zonnebril. Monturen kunnen hier erg bij helpen; vooral als je voor gehoekte frames kiest die wijd genoeg zijn om de hoogte te compenseren. Bijvoorbeeld, je kunt het overwegen om een wayfarer zonnebril aan te schaffen om klasse toe te voegen aan je uitstraling, of ga voor een klassieke pilot montuur die zowel stijl als mannelijkheid toevoegt aan je uiterlijk. Felle kleuren pilots, zoals lucht-blauwe, zouden zeer goed staan. Bekijk ook eens de zwarte clubmasters met houten frame of gespecialiseerde frames gemaakt van hout of gerecycled plastic - ze zullen je zeker onderscheiden van de rest. Je moet hoe dan ook ronde en kleine frames voorkomen, en ook oversized zonnebrillen!

sunglasses for your face shape: round

Dat is het dan jong en lui! We hebben het al gehad over alle meest voorkomende gezichtsvormen. Beginnend met een brede kennis van advies over hoe je de juiste zonnebril moet kiezen voor je gezichtsvorm geloven, en hopen wij, dat deze adviezen wat hulp aangeboden hebben. Desondanks is het jammer dat deze rubriek aan zijn einde is gekomen. We zullen zeker weten nog meer creatieve en betrokken onderwerpen behandelen. Jouw behoeftes komen eerst, dus we zullen beloven dat het er niet minder interessant op wordt!