Gratis Verzending   |   30 dagen om te retourneren

Veelgestelde vragen

Wat is eyerim?

eyerim is een eenvoudig te gebruiken online winkel voor designer merkbrillen - zonnebrillen, brillen op sterkte en sneeuwbrillen.

Ons doel is om "alles onder één dak" aan te bieden. Van favoriete merken, zoals Ray-Ban, tot handgemaakte collecties van onafhankelijke merken, van functionele sportmonturen tot voortreffelijke designer modellen.

eyerim biedt gratis verzending naar alle EU-landen. Dankzij ons 30-dagen retourbeleid winkelt u zonder risico. Al onze producten zijn 100% origineel en zijn voorzien van 2 jaar garantie.

Waarom brillen online kopen?

Online uw bril kopen is zowel veilig als zeer eenvoudig. Maar het aller belangrijkste: designer zonnebrillen en brillen op sterkte zijn op eyerim tot 60% goedkoper dan offline winkelprijzen.

Bovendien is er geen enkele fysieke winkel die tegen onze brede selectie op kan. Zelfs de grootste offline winkels hebben gebruikelijk tot maar 500 verschillende modellen. eyerim verkoopt duizenden producten die dagelijks worden geüpdatet, zodat je nooit de laatste collecties mist.

Hoe kan ik betalen?
 • Creditcard / bankpas - wij accepteren Visa, MasterCard en American Express
 • PayPal
 • iDeal
 • BitCoin - wij zijn jong en innovatief, en daarom accepteren wij 's werelds leidende digitale betaalmiddel

Online betalingen met eyerim zijn bliksemsnel en absoluut veilig. Alle transacties worden verwerkt via een gecodeerde betalingsgateway verwerkt en wij maken gebruik van toonaangevende beveiliging en fraudepreventiesystemen.

Zodra uw bestelling voltooid is, ontvangt u een bevestigingse-mail en een bewijs van de transactie.

Zijn de brillen origineel?

Ja, zonder enige twijfel.

Alle producten die te koop zijn op eyerim zijn 100% origineel. Elk model wordt verscheept in de originele verpakking samen met alle accessoires. Als het product wordt geleverd door de fabrikant, dan is er ook een certificaat van echtheid bijgeleverd.

eyerim is een officiële doorverkoper van Ray-Ban en alle andere merken die op onze website te vinden zijn. Wij werken direct samen met de marktleiders in de brillen industrie, zoals Luxottica en Safilo die in Italië al tientallen jaren merken zoals Ray-Ban, Oakley, Prada, Tommy Hilfiger, Michael Kors en nog veel andere produceren. Ontdek nu meer.

Bovendien zorgt ons team nu al meer dan 3 jaar voor de ogen van mensen in heel Europa, met designer zonnebrillen en brilmonturen van meer dan 80 wereldwijd bekende merken en dit zou volgens ons niet mogelijk zijn als we nepproducten aanbieden, toch? Bij eyerim werken we hard om 100% tevredenheid te leveren en we beloven niets anders dan kwaliteit, een hoge standaard en uitstekende service aan al onze shoppers.

Hoe weet ik of de brillen voor mij geschikt zijn?

Aan de hand van een aantal basisregels wordt het kiezen van het juiste model zowel spannend als moeiteloos.

eyerim biedt verschillende zoekfilters om de selectie te verfijnen, maar de aller belangrijkste factor waar u rekening mee dient te houden, is de vorm van uw gezicht:

Ronde gezichten zijn meestal net zo wijd als lang met een ronde kaaklijn en ronde jukbeenderen. Wangen zijn vol en breder dan het voorhoofd. Wij raden dan een rechthoekig montuur aan, het liefst met sterke lijnen, om uw jukbeenderen visueel te verzachten. Monturen met halve rand zijn een goede keuze om uw gezicht visueel langer te maken.

Vierkante gezichten hebben jukbeenderen, een voorhoofd en een kaaklijn van dezelfde breedte. U zou een rond montuur, ovaal montuur of een cat-eye-montuur moeten proberen om uw kaak te verzachten. Als u zoekt naar een rechthoekig montuur, zorg dan dat de hoeken afgerond zijn.

Als je gezicht langer is dan breed (je hebt een lang voorhoofd, hoge jukbeenderen en ronde kaaklijn) zou u monturen moeten proberen met een maximale glasbedekking. Oversize-monturen zijn dan voor u een goede keuze. Hiermee creëert u de illusie van een extra breed gezicht en helpt u de lengte van het gezicht af te breken.

Gezichten in de vorm van een hart, ook bekend als driehoekige gezichten, worden gekenmerkt door een breed voorhoofd en een smalle kin. Kies in dit geval voor een vierkant montuur of rechthoekig montuur om uw gezichtskenmerken te balanceren. Ronde en ovale monturen zijn ook geschikt voor dit type gezicht

Ovale gezichten hebben jukbeenderen die iets breder zijn dan het voorhoofd en de kin, gelijkend op de vorm van een ei. Ovale gezichten worden beschouwd als de perfecte vorm, en zouden geschikt moeten zijn voor de meeste typen monturen. U staat er vrij in te experimenteren met verschillende vormen. Een belangrijke factor is de maat.

Vergeet niet dat, in geval van een technische vraag of voor styling-advies, wij te bereiken zijn via contact@eyerim.nl

Zit er garantie op de brillen?

Ja. eyerim biedt haar eigen periode van 2 jaar garantie op alle producten.

Iedere fabrikant bepaalt de garantie op een andere manier. Sommige merken hebben slechts 6 maanden dekking, terwijl andere merken 24 maanden gedekt zijn. Er duizenden verschillende voorwaarden, bepalingen en geografische beperkingen. Bij eyerim willen wij deze last van u af dragen. Daarom bieden wij onze periode van 2 jaar garantie - zonder verplichtingen.

De garantie dekt alle fabricagefouten*, zonder uitzonderingen. De garantie dekt geen schade aan het montuur of de glazen resulterend uit het dagelijkse dragen (bijv. Krassen) en schade veroorzaakt door verkeerd gebruik van het product of een ongeluk.

Om te beoordelen of de gebreken onder de garantie valt, gelieve foto's en een omschrijving van de gebreken te verzenden naar contact@eyerim.nl en wij nemen contact met u op.

* Fabricagefouten zijn gebreken die ontstaan door het fabricageproces en een afwijking van de standaard van de fabrikant voor het betreffende product (defecte scharnieren, verkleuring, enz.). Fabricagefouten zijn niet inclusief ontwerpfouten die zijn toe te schrijven aan het productontwerp en niet aan het fabricageproces.

Hoe moet ik met mijn bril omgaan?

Kwaliteitszonnebrillen, brillen op sterkte en sneeuwbrillen vereisen een voorzichtige behandeling.

Een onvoorzichtige omgang kan leiden tot krassen op de glazen, die uw zicht verslechteren. De makkelijkste manier om schade te voorkomen is door uw bril altijd in het beschermingsdoosje te bewaren.

Gebruik om te reinigen een zachte doek en vloeibaar reinigingsmiddel bedoeld voor brilglazen of voorbevochtigde brillendoekjes. Gebruik nooit een zakdoek, tissues of kleding, aangezien stof of vezels krassen kunnen achterlaten. Vermijd ook het gebruik van zeep, shampoo, huishoudelijke reinigingsmiddelen en vooral glasreinigers. Deze kunnen agressieve bestanddelen bevatten die glascoatings kunnen verslechteren.

Hoe herken ik namaak zonnebrillen?

Namaak brillen zijn replica's die worden verkocht met de bedoeling profijt te halen uit de superieure waarde van het nagemaakte product.

Terwijl namaak horloges of handtassen relatief weinig gevaar voor de klant vormen, kunnen namaak zonnebrillen extreem gevaarlijk zijn. Omdat deze gemaakt zijn van goedkoop materiaal, voldoen ze zelden aan de veiligheidsstandaard en missen ze meestal de coating die voorkomt dat nadelige UV-straling uw ogen beschadigt. Het dragen van een namaak zonnebril kan vaak schadelijker zijn voor uw ogen dan helemaal geen zonnebril dragen.

Streven naar perfectie is ingebed in het DNA van eyerim. Alle producten die op onze website worden verkocht zijn origineel, voornamelijk geproduceerd in Italië (Ray-Ban, Prada, Persol,...) of in de VS (Oakley) en maken gebruik van geavanceerde lenstechnologie die schadelijke UV-stralen 100% tegenhoudt.

Winkelen op eyerim is een garantie dat u originele artikelen ontvangt. Maar in het geval u ervoor kiest uw bril elders te kopen, zijn er een aantal algemeen regels die u dient te volgen:

 • Prijs. Merkzonnebrillen zijn hun prijs waard. Op eyerim proberen wij de laagst mogelijke prijs aan te bieden. Als u een product vindt dat aanzienlijk goedkoper is of "te goed om waar te zijn" is, gaat het waarschijnlijk om een replica.
 • Details. Alle originele brillen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal met de beste fabricageprocessen. De scharnieren van de pootjes zijn meestal gevormd uit een enkel stuk metaal. Deze horen duidelijk aan de bril vastgeschroefd te zijn, niet gelijmd of op de plaats gehouden door gesmolten plastic. Het merkje aan de buitenkant van de pootjes dient in reliëf te zijn gemaakt en niet gedrukt.
 • Afdruk modelnummer. Aan de binnenkant van het linker pootje staat altijd het modelnummer en de maatinformatie. Lettertypegrootte, regelafstand en uitlijning hoort uniform en goed leesbaar te zijn, zelfs bij zeer dunne metalen pootjes, zoals bijvoorbeeld die van de Ray-Ban Aviator.
 • Verf. Plastic monturen zijn gemaakt van een enkel stuk organisch acetaat of spuitgegoten van voorgekleurd plastic. Als je het montuur door midden zou snijden, hoort de innerlijke kleur van het plastic dezelfde kleur te zijn als de buitenkant. Originele zonnebrillen zijn nooit geverfd.
 • Verpakking. Originele brillen worden altijd geleverd in een verpakkingsdoosje van het merk met een label met de barcode, fabrikantinformatie en de modelnaam.
 • Gewicht. Wanneer u een originele bril vasthoudt, voelt u dat deze wat gewicht heeft. Deze hoort solide en degelijk te voelen, niet abnormaal licht en breekbaar. Als de bril voelt alsof hij niet zwaar genoeg is om te voorkomen dat een aantal velletjes papier wegwaaien, is de kans groot dat de bril niet echt is.
 • Sticker. Als er een sticker op het glas zit, hoort dit geen gebruikelijke te zijn die klevend materiaal achterlaat wanneer deze wordt verwijderd. De sticker hoort statisch te kleven, niet met behulp van lijm.